Disqus'u Kurduktan Sonra Yapılması Gereken Ayarlar

Mart 27, 2020
Görüntüleme

( Kelime)


Bu yazımızda siz değerli takipçilerimizin Disqus Yorum Formunu kurduktan sonra ayar yapmanız gereken birkaç bilgiden bahsedeceğiz. Bunun için ilk yapılması gereken ayar ise Topluluk Ayarlarını yapılandırmak.

1. Topluluk Ayarlarını Yapılandırma

Topluluk ayarlarında kullanıcıların yorum yazdıktan sonra yazılan yorumun denetlenmesi en önemli unsurlardan biridir.

Peki Nedir Yorum Denetlemesi?
Web Sitenizde veya Blog Sayfanızda paylaşmış olduğunuz herhangi bir konu, makale vs. gibi yazılara kullanıcılar tarafından tebrik, takdir, teşekkür veya eleştirel yorumların yanı sıra bazen argo (küfür, taciz, vb.) içeren yorumlarda eklenmesi mümkün olabiliyor. Bu tarz yorumların önüne geçebilmek ve engellenmesi sağlamak için yorum denetlemesi yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu denetleme sayesinde yapılan uygunsuz yorumlar formda görünmeden otomatik olarak silinir. Bu ayarı 3 veya 5 bayrak olarak ayarlamanızı öneririz, ancak bu takipçi kitlenize göre değişkenlik gösterebilir. Belirli bir süre sonra yorumları otomatik olarak da kapatabilirsiniz. Bu, yorumların öncelik düzeyini yönetmenize yardımcı olur ve ekibinizin daha yeni, daha aktif yorumları seçmesine öncelik verir. Ayrıca bir süre belirleyerek, onaylanmamış yorumları bu süre sonunda otomatik olarak da kaldırabilirsiniz.

Disqus Topluluk Ayarları yapılandırılması için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz.

2. Denetim Ekibini Oluşturma

Disqus Yorum Denetimi için Moderatörler ekleyin. Unutmayın, iyi yönetilen bir Disqus Yorum Denetleme sistemi sayfanızda daha fazla ziyaretçinin yorum yapmasını sağlayacaktır.

Peki Moderatörler Neler Yapabilir ?
  1. İncelenmek üzere işaretlenmiş yorumları onaylar.
  2. Yorum politikası ihlali yapan kullanıcıların yorumlarını siler.
  3. Yorum yaparken argo (küfür, taciz, vb.) içerik paylaşan kişi / kişileri engeller.
Disqus Moderatör Ayarları sayfasından sizde kendinize bir Moderatör ekleyin. Bunun için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz.


Birden fazla siteyi yönetiyorsanız, Disqus panelinize yönetici ekleyin; böylece birileri ekibinizden ayrılırsa erişiminizi kaybetmezsiniz. Bunun için ortak bir ekip hesabı belirlemenizi önerilir.


Yeni yazılmış veya onay bekleyen yorumlar için denetleme e-posta bildirimlerini de açmanız size fayda sağlayacaktır. Bunun sebebi iste yapılan yorumlar anında tarafınıza bildirim olarak gelecek ve hiç vakit kaybetmeden yorumun durumuna bağlı olarak onay verecek ve ya reddedeceksiniz. Belirlemiş olduğunuz her Moderatörün kendi Disqus hesabı için Moderasyon ayarlarından bu bildirimleri etkinleştirmesi gerekmektedir.

Herhangi bir yorumu spam (istenmeyen) olarak işaretlemek, onaylamak veya silmek için anahtar kelime komutlarını kullanarak yorumları doğrudan e-postayla bile denetlenmeniz mümkün. E-posta bildirimlerini yanıtlamak sizi takip eden kullanıcının yorumuna cevap vermenizi sağlar. Yapılan yorumlara yanıt verirken denetleyicilerin adlarının yanında gözüken bir rozet mevcut, bu rozetler kullanıcılar kim tarafından yanıt verildiğini bilmelerine yardımcı olur. Bu rozeti Topluluk ayarlarından özelleştirmeniz de mümkün. Bir diğer konu ise takipçilerinizin sizi tanıyabilmesi için rozetinizi ve kısa bir açıklama ekleyerek profilinizi güncelleyin.

3. Yorum Politikası Oluşturma

Yorum Politikanız, sitenizde yorum yapma kuralları hakkında kullanıcıları bilgilendirir ve kullanıcıların davranışlarını etkileyebilirsiniz.


Disqus'ta, doğrudan yorum formu üzerinde görünen bir Yorum Politikası oluşturabilirsiniz. Bu, tüm kullanıcılara uyarı ve bilgilendirme kolaylığı sağlar.

4. Disqus Yorum Sisteminizi Tanıtın

Sitenize Disqus eklediniz ancak takipçilerinize bunu duyurmadınız! Bunun için bir tanıtım yazısı, kullanıcıların bir hesap oluşturma ya da ilk yorumları yayınlama konusunda yardımcı olacak basit bir eğitim sağlar.
Bu önemlidir, ziyaretçiler yeni bir sistemde yorum yapma ve cevap verme ile farklı özellikleri test etme imkanı bulurlar.

5. Yorumları Yanıtlayın

Son olarak, sitenizde yapılmış olan yorumlara katılın. Öncelikle yorumları yanıtlayarak kullanıcılar ile iletişim kurun. Soruları cevaplayabilir, ilk kez yorum yapanları memnuniyetle karşılayabilir ya da katkılarından dolayı birisine teşekkür edebilirsiniz.
Bu, değerli yorumların sayısını artırmak aynı zamanda kaliteli bir kullanıcı topluluğuna sahip olmanın basit bir yoludur ve kullanıcılara verilen cevaplar memnuniyetle karşılandığını bildirir.

Disqus'u Kurduktan Sonra Yapılması Gereken Ayarlar ile ilgili bilgi ve görüşleriniz için yorum formunu kullanabilirsiniz.
Bu makale faydalı mı?

KATEGORİ İÇERİKLERİ


SONRAKİ YAYIN
ÖNCEKİ YAYIN
YORUMLARDA KOD KULLANMA
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Blogger
Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Disqus'u Kurduktan Sonra Yapılması Gereken Ayarlar; Hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşın. Teşekkürler.