Blogger Temasına Bootstrap Ekleme

Mart 12, 2020
Görüntüleme

( Kelime)

Bootstrap Nedir?

Öncelikle Bootstrap'ın ne olduğuna dair bilgi edinelim ve sonrasında sitemize nasıl ekleyeceğimizi öğrenelim.

Bootstrap, HTML5 ve CSS3 ile güçlendirilmiş, hazır html ve hazır css şablonları içeren ve tabiki javascript, jquery ile desteklenmiş açık kaynak kodlu bir kütüphanedir (framework). Twitter tarafından geliştirilmektedir. Tüm cihazlara uyumlu bir tasarım modellemesi yapabilmek amacı ile oluşturulmuştur.

Bootstrap, bir web sitesi için gerekli olan tüm elementleri (form ögeleri, etiketler, uyarı ve bilgi metinleri, navigasyon bar, sayfalandırma modülü, açılan menüler, grafikler, iconlar, farklı özelliklere sahip butonlar, tablolar vb bir çok tasarım ögesini) içinde barındırır ve bu araçları kullanarak esnek bir yapı ile responsive tasarım yapmamıza imkan sağlar.

Çoğu web sitesinin birbirine benziyor olması, Bootstrap elemanlarını olduğu gibi kullanmalarından kaynaklanmaktadır. Bootstrap açık kaynak kodlu bir sistem olduğu için projemizde kullanırken kendimize göre renklendirmemiz ve şekillendirmemiz mümkündür. Bootstrap’ın bize sağladığı imkanlardan faydalanarak bir web sayfası tasarımı gerçekleştirmek bize büyük kolaylık sağlamaktadır.

Blogger Temasına Bootstrap Nasıl Ekleriz?

Bootstrap, daha hızlı ve kolay şekilde web geliştirmek için kullanılan ücretsiz front-end frameworktür.

Blogger temada Bootstrap frameworkunu kullanmak için tema kodu içerisine Bootstrap kütüphanelerini çağırmalıyız. 

1. Adım : Öncelikle buradan  Bootstrap 4.1 kütüphane kodlarına erişim sağlayın. Açılan sayfada bir tane CSS kütüphane kodu olacak, kodu bulduktan sonra kopyalayın ve Blog sayfanıza giriş yapın. Ardından Tema > HTML'yi düzenle adımlarını takip ederek Kod Editör sayfasını açın. Daha sonra CTRL + F tuş kombinasyonlarını kullanarak <head> tagını aratın.  Bulduğunuz <head> tagının bir satır altına CSS kütüphane kodunu ekleyin. 

2. Adım : Kodu ekledikten sonra Bootstrap sayfasına geri gelin. CSS kütüphane kodunun hemen altında üç tane JavaScript kütüphane kodunu göreceksiniz. Bu kodları da kopyalayın ve Kod Editör sayfanızda yine CTRL + F tuş kombinasyonu ile  </body> tagını aratın. Bulduğunuz  </body> tagının bir satır üzerine JavaScript kütüphane kodunu ekleyin.

Bootstrap Nasıl Kullanılır?

Bootstrap hakkında bundan önce hiçbir bilginiz olmayabilir ama gözünüzün korkmasına hiç gerek yok. Öğrenmesi oldukça kolay ve hızlıdır. Eğer HTML ve CSS bilginiz varsa Bootstrap'in o dillerle yazılmış bir çok hazır yapı içerdiğini kolayca anlayabilirsiniz. Bootstrap içerisinde bizim bilmemiz gereken en önemli şey grid yapısı. Grid yapıları ile temamızın sütun yapısının nasıl olacağını belirleyeceğiz. Geri kalan Bootstrap elemanlarını ise tema içerisinde kopyala-yapıştır mantığı ile kullanacağız.

Son olarak Temayı Kaydet diyoruz.

Blogger Bootstrap Ekleme ile ilgili bilgi ve görüşleriniz için yorum formunu kullanabilirsiniz.
Bu makale faydalı mı?

KATEGORİ İÇERİKLERİ


SONRAKİ YAYIN
ÖNCEKİ YAYIN
YORUMLARDA KOD KULLANMA
  • 1- Yorumlarda kalın karakter kullanmak için <code><strong>...</strong></code> veya <code><b>...</b></code>.
  • 2- Yorumlarda italik karakter kullanmak için <code><em>...</em></code> veya <code><i>...</i></code>.
  • 3- Yorumlarda altı çizili karakter kullanmak için <code><u>...</u></code>.
  • 4- Yorumlarda üzeri çizili karakter kullanmak için <code><strike>...</strike></code>.
  • 5- Yorumlarda HTML kod kullanmak için <code><code>...</code></code> veya <code><pre>...</pre></code> veya <code><pre><code>...</code></pre></code>, yorumlarda kod kullanmak için aşağıdaki kod dönüştürücü programını kullanın.

Blogger
Disqus
Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Blogger Temasına Bootstrap Ekleme; Hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşın. Teşekkürler.